RTÜK Başkanı'na tepki yağdı

'Yerli dizi, yersiz uzun' kampanyasına katılan ünlülerin, RTÜK başkanı'na tepkileri...

RTÜK Başkanı Prof. Davut Dursun'un, oyuncularının yüksek ücretler istemesi nedeniyle dizi sürelerinin uzun olduğunu söylemesi, gündeme bomba gibi düştü.
'Bölümü 45-50 dakika tuttuğunuzda, oyuncu 30 bin TL alıyorsa, bölümün süresi 90 dakika olunca yapımcının maliyeti düşüyor. İki bölüm için 30 bin TL ödemiş oluyor' diyen Prof. Dursun'a tepki gösteren oyuncular, sert konuştu.

OYUNCULAR NE DEDi?

FİKRET KUŞKAN: RTÜK Başkanı aldığımız paralarla ilgileneceğine; topluma, gençliğe zararlı olan o iğrenç dizilerle ilgili yasal uygulamaları yerine getirsin.
Acaba hangi kanal sahipleriyle anlaşmış da sürelerinin uzunluğunu haklı çıkarırmış gibi konuşuyor? TRT'de 45 dakikayı geçen dizi yok. Ama oyunculara özel kanallarla aynı ücretleri ödüyor.

DENİZ ÇAKIR:
Dizilerin sürelerine göre ücret almıyoruz. Arada bir bağlantı kurulması çok saçma. Sürelerin uzun olmasına karşı çıkan zaten biziz. Dizi süreleri kısalırsa daha az ücret almayı kabul ederiz. Kendi adıma ücretlerin düşürülmesinde hiçbir sakınca görmüyorum.

ALTAN ERKEKLİ:
Mütevazı bütçelerle çalışan bir oyuncuyum. Onu başrol oyuncularına sorun.

ECE USLU:
Bu görüşe katılmıyorum. Dizilerin uzunluğunun oyuncu ücretleriyle değil, reklam pastasıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Ne lüksü? Toplu konutta oturuyorum

NEBAHAT ÇEHRE: Öyle bir lüksümüz yok. Yıllardır göz önünde olan bir oyuncuyum ama hala toplu konutta oturuyorum.

BENNU YILDIRIMLAR:
Kanallar daha çok reklam alsın diye dizi süreleri uzuyor. Biz söylenen kadar çok ücret almıyoruz. Kime göre fazla alıyoruz?

TAMER KARADAĞLI:
Kimin ne kadar para aldığını kimse bilemez. Kime göre fazla para alıyor muşuz? Biz başkalarının aldığı paraları sorguluyor muyuz? Diziler tabii ki uzun. Yurtdışındaki yüksek reytingli dizilerin oyuncuları 1 milyon dolar alıyor. Bizim aldıklarımız devede kulak kalır.

KİM, NE KADAR ALIYOR?
Kenan İmirzalıoğlu: 40 bin TL
Beren Saat: 30 bin TL
Cansu Dere: 40 bin TL
Özgü Namal: 30 bin TL
Tuba Büyüküstün: 40 bin TL
Kıvanç Tatlıtuğ: 30 bin TL
Fahriye Evcen: 20 bin TL
Berrak Tüzünataç: 15 bin TL:

Mynet