Bihter ölürken onu mu taklit etti?

Veda bölümüyle Türkiye'de milyonlarca kişiyi ekrana kilitleyen Aşk-ı Memnu'da Bihter'in ölüm sahnesinin bir Hollywood yapımıyla birebir aynı olduğu ileri sürüldü.

  Milliyet yazarı Sina Koloğlu ' nun da kendisine gö ; nderilen bir okuyucu e- mailiyle duyurduğu bu iddia internetteki paylaşım sitelerinde en ç ; ok tartışılan konulardan biri .

Bihter ' in ö ; lü ; mü ; sırasında yere dü ; şü ; ş ve yerde yatış şeklinin hatta gö ; zlerinin ve dudaklarını aldığı şeklin de The Life Before Her Eyes adlı filmdeki ö ; lü ; m sahnesiyle neredeyse birebir benzeştiği ileri sü ; rü ; lü ; yor .

Filmde Evan Rachel Wood ' un canlandırdığı Diana karakteri de ü ; zerinde beyaz bir giysiyle son nefesini veriyor ve gö ; zleri yarı aç ; ık şekilde yaşama veda ediyordu .

Koloğlu ' nun kö ; şesinde yer verdiği Deniz Seyhan adlı okurun konuyu gü ; ndeme getiren e-mail ' i şö ; yle : &ldquo ; Beren Saat ' in , Aşk-ı Memnu ' nun son sahnelerindeki performansıyla Tü ; rkiye ' nin gü ; ndemini bu kadar meşgul etmesinden ç ; ok rahatsızlık duydum . ' Bir bö ; lü ; mle oyunculuğu zirve yaptı ' tarzı yorumları hiç ; hak etmediğini dü ; şü ; nü ; yordum ki o dillerden dü ; şmeyen son sahnenin de &ldquo ; The Life Before Her Eyes&rdquo ; filminde , Diana karakterinin ( Evan Rachel Wood ) vurulduktan sonra yere dü ; şmesiyle birebir aynı olduğunu gö ; rdü ; m . Kıyafetinden kan lekelerine kadar aynıydı . Bu sahneyi bile orijinallikten uzak mı ç ; ekiyorlar anlamıyorum . Bu birebir sahneyi oynayan oyuncumuz mu gü ; ndem sarsıyor?&rdquo ;

Vadim Perelman ' ın yö ; nettiği film ü ; lkemizde Bir Nefeste Hayat adıyla gö ; sterilmişti . Filmin başrollerinde Uma Thurman , Eva Amurri , Oscar Isaac ve Gabriella Brennan yer alıyordu .

Filmin konusunu hatırlamak gerekirse : Diana , dışarıdan bakıldığı zaman , ü ; niversitede profesö ; r olan eşi Paul ve kızı Emma ile mü ; kemmel bir hayata sahip gö ; rü ; nmektedir . Ancak lisede tanık olduğu katliamın 15 . yıldö ; nü ; mü ; ne doğru yaklaşırken , hem geç ; mişini hem de bugü ; nü ; nü ; sorgulamaya başlar . Lisede bir gencin rasgele aç ; tığı ateş sonucu on beş arkadaşını yitiren Diana , bugü ; nü ; nden geç ; mişine baktığında hatırlamak istediği en gü ; zel anıları Maureen ile yaşadığını fark eder . Enerjik ve popü ; ler bir genç ; kız olan Diana ' nın aksine Maureen tutucu ve iç ; e kapanıktır . Zıt karakterlerine rağmen ç ; ok iyi anlaştıkları bu dostluk , Diana ' nın giderek ö ; zlemini duyduğu bir durum haline gelir . Geç ; mişine yaptığı yolculuklar sonrasında şu andaki yaşamının o kadar mü ; kemmel olmadığını fark eden Diana iç ; in artık , hiç ; bir şey eskisi gibi olmayacaktır .

Gecce