Yeşil gözlü öldürücü kadın!

Vogue dergisi Tuba Büyüküstün'le bir moda çekimi gerçekleştirdi. Gazeteci-yazar Serdar Turgut da oradaydı ve güzel yıldızla ilgili izlenimlerini kaleme aldı.

 
- Tuba Bü ; yü ; kü ; stü ; n ' ü ; fotoğraf ç ; ekiminin ilk seansına giderken arkasından izledim . O anda fonda , dü ; nyanın yalnızlığı en cok ç ; ağrıştıran trompetini ç ; alabilen Miles Davis ' in bir parç ; ası olabilseydi , kendimi bir film-noir ( kara film ) başrolü ; ndeki tutkulu olduğu kadının elinde , hayatını mahvetmeye zevkle giden bir adam olarak hissedecektim .

- Tuba , edasıyla , elegan yü ; rü ; yü ; ş stiliyle , stiletto topuklu siyah ayakkabısıyla bana Louis Malle ' nin film-noir klasiği olan ' Elevator to the Gallows ' daki Jeanne Moreau ' yu hatırlattı . O filmin bilinç ; lere kazınan sahnesinde , Jeanne Moreau ' nun Paris ' in ıssız sokaklarında yü ; rü ; rkenki ritmi , fonda başlayıveren Miles Davis parç ; asının ritmiyle olağanü ; stü ; uyum sağlar ; yü ; rü ; yen kadın adeta Miles Davis ' in mü ; ziğiyle sevişir gibidir o sahnede . Bu yü ; zden Tuba yü ; rü ; rken fonda bir Miles Davis ç ; almasını arzuladım .

ROMANTİK Mİ TEHLİKELİ Mİ?
- Sonra pozlar verilmeye başlandı , adeta gö ; sterime hiç ; girmemiş bir film-noir ç ; ekiliyordu gö ; zlerimin ö ; nü ; nde . Tuba bir anda bal gö ; zlü ; romantik bir sevgiliden , yeşil gö ; zlü ; ö ; ldü ; rü ; cü ; kadına dö ; nü ; şü ; vermişti .

- Gö ; sterime girmeyen film-noir filminin ç ; ekimi başlamadan ö ; nce herkesin seveceği romantik sevgili tavrıyla aramızda dolaşan Tuba , ç ; ekim başlar başlamaz fazla zorlanmadan havaya giriyordu . Ö ; yle ki , Tuba ' ya â ; şık olan ve onun tarafından beğenilmek iç ; in ö ; ldü ; rmeye bile hazır olan adamın , cinayetinden sonra ayağının dibinde yatan gö ; vdeye duyduğu umursamaz , acımadan yoksun ve biraz da ç ; emkiren seksü ; aliteyi bile suratında gö ; rdü ; m Tuba ' nın .

FİLMDE ANCAK DEDEKTİF OLURUM
- Ç ; ekimleri seyrederken elimde olmadan ben bu filmin neresinde yer alırdım diye de dü ; şü ; ndü ; m . Ö ; ldü ; rü ; cü ; kadının ayağının dibinde yatmak fikri de ç ; ekici geldi ama bu ç ; ok rutin bir rol olacaktı . O rol ç ; ok ekstra işiydi ben bir ucundan esas adam kategorisinde olmalıydım . Kendime film-noir ' ların kaç ; ınılmazı olan ö ; zel dedektif rolü ; nü ; uygun gö ; rdü ; m ve hayal ettim .

- Son derece boğucu bir sıcağın olduğu gü ; nde devamlı pozlar vermek inanılmaz yorucu olmalıydı . Ancak Tuba Bü ; yü ; kü ; stü ; n mü ; thiş bir profesyonel , yoruluyorduysa da bunu gö ; stermiyor etrafına , ç ; ekim esnasında sadece ç ; ok alç ; ak sesle ' Amma da sıcak ' demekle yetindi . Bizler ise oturduğumuz halde , durmadan şikayet edip durduk .

ŞIK GİYİNMEK ALIŞKANLIK

- Ö ; ğle yemeği iç ; in ara verdiğimizde o yine ç ; ekici bir kıyafet ile yemeğe katıldı . Havuz kenarında oturan mayolu insanların arasından geç ; erken , gerç ; ekten de fantastik bir gö ; rü ; ntü ; oluşturuyordu . Ö ; ylesine şıktı ki , ben o kıyafeti fotoğraf ç ; ekimi iç ; in giydiğini sandım ama gerç ; ek yaşamında giydiği bir kıyafetmiş . ' Rutin olarak bu şekilde mi giyiniyorsun? ' soruma da ' sadece bazı dö ; nemlerde ' diyerek cevap verdi . Bu tü ; r ç ; ekimlerin yoğun olduğu dö ; nemlerde hep ç ; ok şık kıyafetler giyiyormuş . Şık giyinmek onda bir tü ; r alışkanlık yaratıyor olmalı .

- Yemek esnasında annesiyle de telefon konuşmasına kulak misafiri oldum . Ana-kız arasındaki ilişkinin ç ; ok sıcak olduğu belliydi . Annesine , ç ; ekimden sonra gecikerek de olsa geleceğini sö ; yleyerek telefonu kapadı .

ARTIK FEMME FATALE OLACAK
- ' Siz hiç ; femme fatale rolü ; nde oynadınız mı? ' diye sordum . O da ' hayır ' dedi . Bugü ; ne kadar hep romantik kadını oynamış . Ona hiç ; değişik tü ; rde rol teklifinin gelmemiş olması doğrusu şaşırttı beni . Bu fotoğraflardan sonra femme fatale rollerinin ona akacağını biliyorum .

Gecce