Tuba Büyüküstün'den çarpıcı pozlar

İşte Vogue Türkiye'nin yeni sayısında yer alan o yazı ve Büyüküstün'ün çarpıcı pozları...


BANA JEANNE MOREAU'YU HATIRLATTI

Tuba, edasıyla, elegan yürüyüş stiliyle, stiletto topuklu siyah ayakkabısıyla bana Louis Malle'nin film-noir klasiği olan "Elevator to the Gallows"daki Jeanne Moreau'yu hatırlattı. O filmin bilinçlere kazınan sahnesinde, Jeanne Moreau'nun Paris'in ıssız sokaklarında yürürkenki ritmi fonda başlayıveren Miles Davis parçasının ritmiyle olağanüstü uyum sağlar. Yürüyen kadın adeta Miles Davis'in müziğiyle sevişir gibidir o sahnede. Bu yüzden Tuba yürürken fonda bir Miles Davis çalmasını arzuladım.

ŞAŞIRTAN DEĞİŞİM

Sonra pozlar verilmeye başlandı, adeta gösterime hiç girmemiş bir film-noir film çekiliyordu gözlerimin önünde. Tuba bir anda bal gözlü romantik bir sevgiliden yeşil gözlü öldürücü kadına (femme fatale) dönüşüvermişti.

Bu göz rengi vurgulamasını kelime oyunu yapma arzumun sonucu sanmayın, şahit olduğum şaşırtıcı bir değişimdi bu.

Tuba, kendisini taparcasına seven adamı öldürtmeye karar verdiği andaki pozunda bal renkli gözleriyle bakıyor, hemen bir sonraki pozda, adamın öldüğü varsayılan andaki küçümseyen, çemkiren vahşilikteki o gözler yeşil renge dönüşüveriyor.

Jean-Luc Godard "Bir film çekmek için sadece bir kadına ve bir silaha ihtiyacınız vardır" demişti. Film-noir ekolünün esasını anlatıyordu büyük üstat ama bu işin o kadar da kolay olmadığını gayet tabii biliyordu. En önemlisi, öldürücü kadının ruh halini yüzünde, tavırlarında, duruşunda yansıtmayı becerecek kadını bulmayı başarmaktı.

KOLAYLIKLA HAVAYA GİRDİ

Fotoğraflardan da görüyorsunuz, öldürücü kadına dönüşmek Tuba'ya çok rahat gelen bir ruh haliydi. Gösterime girmeyen film-noir filminin çekimi başlamadan önce herkesin seveceği romantik sevgili tavrıyla aramızda dolaşan Tuba, çekim başlar başlamaz fazla zorlanmadan havaya giriyordu.

Öyle ki, Tuba'ya âşık olan ve onun tarafından beğenilmek için öldürmeye bile hazır olan adamın cinayetinden sonra ayağının dibinde yatan gövdeye duyduğu umursamaz, acımadan yoksun ve biraz da çemkiren seksüaliteyi bile suratında gördüm.

FEMME FATALE ROLLER ONUN OLACAK

Ona, "Siz hiç femme fatale rolünde oynadınız mı?" diye sordum. O da "Hayır" dedi. Bugüne kadar hep romantik kadın rollerinde oynamış. Ona hiç değişik türde rol tekliflerinin gelmemiş olması doğrusu şaşırttı beni. Bu fotoğraflardan sonra femme fatale rollerinin ona akacağını biliyorum.


Mynet