Kürtçe şarkı ile derece yaparız

Müzik yapımcısı Saltık: Eurovisyon'a Kürtçe şarkıyla katılırsak derece yaparız

 

Kalan Mü ; zik ' in sahibi Hasan Saltık , daha ö ; nce İngilizce şarkıyla Eurovizyon ' a katılan Tü ; rkiye ' nin , yarışmaya kendi topraklarının dili Kü ; rtç ; e ile de katılabileceğini sö ; yledi . Kü ; rtç ; e şarkı ile katılması halinde Tü ; rkiye ' nin derece yapacağını sö ; yleyen Saltık , ' Bö ; yle bir şey olursa biz de seve seve destek veririz . ' dedi .
Katıldığı bir televizyon programında sö ; ylediği ' Kü ; rtç ; e şarkı ile Eurovisyon ' da temsil edilmek ' sö ; zleriyle gü ; ndeme oturan Kalan Mü ; zik ' in sahibi Hasan Saltık , aç ; ıklamaları Demokratik Aç ; ılım ' a katkı sağlayabilmek iç ; in yaptığını sö ; yledi . TRT ' nin Eurovisyon Şarkı Yarışması ' na katılacak şarkıyı seç ; me işlemlerini başlattığını hatırlatan Saltık , Anadolu ' nun yeniden dolaşılarak Kü ; rtç ; e , Sü ; ryanice ve hatta Lazca Tü ; rkü ; derlemeleri yapılabileceğini ifade etti . Tü ; rkiye ' nin geç ; tiğimiz yıllarda Eurovisyon ' da İngilizce şarkılarla temsil edildiğini hatırlatan Saltık , ' Şimdi neden Kü ; rtç ; e , Sü ; ryanice , Lazca olmasın . Bence ç ; ok gü ; zel bir şey olur . Dille ilgili bir yasak konmuştu 12 Eylü ; l dö ; neminde . Bunla ilgili kü ; ltü ; rel mü ; zik ç ; alışmaları kitaplar hep yasaklanıyordu . Kü ; rt aç ; ılımından bahsediliyor . Kü ; rtç ; e bir şarkıyla katılmanın ç ; ok anlamlı olabileceğini sö ; yledim . ' diye konuştu .
Eurovisyon ' da Tü ; rkiye ' yi Kü ; rtç ; e şarkıyla temsil edecek ç ; ok sayıda sanatç ; ı olduğunu da vurgulayan Saltık , ' Aynur olabilir , Rojin olabilir , Kardeş Tü ; rkü ; ler olabilir , Şivan Perver olabilir . Ç ; ok da iyi olur . İyi derece alacağını da dü ; şü ; nü ; yorum . Bö ; yle bir şey olduğunda biz de seve seve yardım edebiliriz . Kü ; rtç ; e ya da Lazca şarkı hazırlamayla ilgili yardımcı oluruz . Hatta Kü ; rtç ; e - Tü ; rkç ; e iki dilde olabilir . Bize dü ; şen her şeyde seve seve yardımcı oluruz . ' şeklinde konuştu .
Aç ; ılımla ilgili olarak , sadece Kü ; rt aç ; ılımı anlamında değil , bü ; tü ; n dillerle ilgili ü ; niversitelerde enstitü ; ler aç ; ılabileceği ö ; nerisinde bulunan Saltık , ' Tü ; rkiye ' nin zenginliği ancak bu tip ç ; alışmalarla ortaya ç ; ıkacaktır . ' ifadelerini kullandı .