Minik Serçe'ye İzmir'den kınama!

İzmir'in işgalden kurtuluşunun 87. yıldönümü nedeniyle 9 Eylül Çarşamba Çarşamba günü Gündoğdu Meydanı'ndan konser verecek olan Sezen Aksu'yu, 'Dünya Türk Olsun' grubu topa tuttu.

 

Hü ; kü ; metin kü ; rt aç ; ılımını savunduğu iç ; in Sezen Aksu ' yu eleştiren ve Kü ; rt aç ; ılımına karşı olan kişilerin bu konsere gitmemesi gerektiğini dile getiren Dü ; nya Tü ; rk Olsun ( DTO ) Grubu Başkanı Birol Şeker , ' Kü ; rt aç ; ılımının iç ; inin neyle doldurulacağını bilmeden ve ö ; zellikle DTP ' li milletvekillerinin ' Aç ; ılımın yolu İmralı ' dan geç ; er ' demesine rağmen bu aç ; ılıma destek veren Sezen Aksu ' yu kınıyoruz ' dedi .

Sezen Aksu ' nun Kü ; rt aç ; ılımını destekleyerek İzmir ' in dü ; şman işgalinden kurtuluşu ' nun anlamına ters dü ; şecek şekilde aç ; ıklamalar yaptığını sö ; yleyen Birol Şeker , ' Sezen Aksu halka malolmuş bir sanatç ; ıdır . Bö ; yle ü ; lkenin geleceği , birlik ve beraberliğiyle ilgili konularda bu kadar rahat konuşması bizi ü ; zdü ; . Sezen Aksu İzmir ' in kurtuluşunu kutlamak iç ; in İzmir ' e geleceğine gitsin Kandil ' deki terö ; ristlere konser versin ' diye konuştu .

İstediklerinin dü ; nyanın Tü ; rk olması değil Mustafa Kemal Atatü ; rk ' ü ; n dediği gibi , ' Bir Tü ; rk Dü ; nyaya Bedeldir ' sö ; zü ; nden hareket etmek ve gelenek ve gö ; reneklerimize uygun genç ; lerin yetişmesini sağlamak olduğunu sö ; yleyen Birol Şeker , ' 2 yıl ö ; nce internet sitesinde www . dü ; nyaturkorduları . com adresini aç ; tık . İlk başlarda 5 bin ü ; yemiz vardı . Daha sonra bizim sitemiz bö ; lü ; cü ; hackerler tarafından hacklendi . Daha sonra bizim adımızı Facebook paylaşım sitesinde ç ; ok sayıda kişi taklit etti . Taklit de olsa 25 bin ü ; yeye sahibiz . Bizim iç ; in ö ; nemli olan Tü ; rk Genç ; liği olarak bilinç ; lenmektir . Bu vatanda bö ; lü ; nmeden parç ; alanmadan birlik ve beraberlik iç ; inde yaşamaktır . ' şeklinde konuştu .

Hiç ; bir siyasi parti ve sivil toplum ö ; rgü ; tü ; nü ; n iç ; inde yer almadıklarını sö ; yleyen Şeker , şunları kaydetti :

' Bizi duvarlardaki yazılarımızdan dolayı bugü ; ne kadar herkes merak etti . Bunlar kimdir neyin nesidir diyerek herkes peşimize dü ; ştü ; . Ama bazı odakların bizim adımıza olumsuz işler yapmaması iç ; in ortaya ç ; ıktık . İlk tepkimizi hü ; kü ; metin kü ; rt aç ; ılımını eleştirerek gö ; sterdik . Bundan sonra da olaylar karşısında Tü ; rk Genç ; liği olarak tepkimizi her platformda gö ; stererek tepkisiz kalmayacağız . '