Zeki Müren için konser düzenlenecek

Ünlü sanatçı Zeki Müren, ölümünün 13. yılında Bursa'nın merkez Osmangazi Belediyesi'nin düzenleyeceği Nalan Altınörs ve Yıldırım Bekçi konseriyle anılacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Altınörs ve Bekçi ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Bursa'nın yetiştirdiği değerlerden biri olan 'Sanat Güneşi' Zeki Müren'i ölümünün 13. yıl dönümünde düzenledikleri etkinlikle anacaklarını söyledi.

Belediye olarak bu yıl 5'incisini gerçekleştirecekleri anma gecesinde Nalan Altınörs ve Yıldırım Bekçi'yi ağırlayacaklarını belirten Dündar, sanatçıların 'Sanat Güneşi'nin birbirinden güzel parçalarını Bursalılar için seslendireceklerini kaydetti.

Dündar, Müren'in Bursa'dan çıkarak Türkiye'ye mal olan değerli bir sanatçı olduğunu ifade ederek, "Zeki Müren öz kültürümüzü, kendi müziğimizi bir noktaya getirmiş, halka sevdirmiştir. Yoğun bir kitle tarafından dinlenen, söylenen eserler ortaya çıkarmıştır. Onun için Osmangazi Belediyesi olarak biz de bu etkinlikleri sürdürüyoruz"dedi.

Nalan Altınörs de böyle bir gecede yer almaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğunu dile getirerek, bu etkinliği düzenlediği için Osmangazi Belediyesi'ne teşekkür etti.

Gecede, hem Zeki Müren şarkıları hem de Türk sanat müziğinden değişik şarkılar seslendireceklerini belirten Altınörs, konsere tüm Bursalıları beklediklerini söyledi.

Yıldırım Bekçi de Bursa'nın Türk Sanat Müziği için ayrı bir öneminin bulunduğuna dikkati çekti. Bekçi, şöyle dedi:

''Bursa'da yıllarca çok sayıda konser verdim. Tabii bu Zeki Müren konseri olunca ayrı bir önem taşıyor. Türk müziği denilince aklımıza hemen Zeki Müren gelir. O bizim için sembol olmuş çok değerli bir sanatçıydı. Böyle bir değer için verilecek konserde yer almak benim için gurur verici''

Zeki Müren'i anma konseri yarın saat 20.00'da Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek.