Paris'te Sezen Aksu rüzgarı

Paris'e gelen Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 'Türkiye Mevsimi' etkinliklerinin son gecesinde iftar yemeğine katıldı

Resmi temaslarda bulunmak üzere Fransa’nın başkenti Paris’e gelen Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Türkiye Mevsimi" etkinliklerinin son gecesinde iftar yemeğine katıldı.

Paris Belediyesi yakınlarında kurulan iftar çadırında başta Paris Belediye Başkanı Bertrand Delanoe ve Paris'teki müslüman ülkelerin misyon şefleri ile ayaküstü sohbet eden Başmüzakereci Egemen Bağış, iftar açan vatandaşlarla da selamlaştı. İftar çadırını ziyaretinin ardından "Türkiye Mevsimi" etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen gece için "Ramazan geceleri" eğlenceleri için Chatalet Tiyatrosuna gelen Bağış ve beraberindeki heyet, Türkiye’den konser vermek üzere Paris’e gelen sanatçılar ile de sohbet etti.

TÜRKİYE MEVSİMİ

Yaklaşık 2500 kişilik konser salonu hınca hınç dolarken, bilet bulamayanlar kapıda kaldı. “Türkiye Mevsimi” kapsamında gerçekleşen “Ramazan Geceleri” etkinliğinin son gününe, Bakan Egemen Bağış ve eşinin yanı sıra Paris Büyükelçisi Osman Korutürk de katıldı. Büyük bir ilginin yaşandığı salonda Taksim üçlüsü adlı grubun ardından sahneye çıkan Sezen Aksu, izleyicilere “Türk Madonnası” olarak takdim edildi. Sahnede 6 şarkı söyleyen Sezen Aksu’ya, müzisyen arkadaşları Fahir Atakoğlu, Arto Tunçboyacıyan gibi önemli isimler eşlik etti.

Sezen Aksu konserinin ardından çeşitli ülkelerden gelen müzisyenlerin performansları ile gece yarısı 3’e kadar devam eden “Ramazan Geceleri” eğlenceleri, izleyicilerin büyük beğenisini topladı.